Les voltes, Planes d’Hostoles

Les voltes és un bar i floristeria de les Planes d’Hostoles, el nostre poble, situat a la comarca de la Garrotxa, província de Girona, Catalunya, Espanya.

Situat a les valls enter Amer i Olot les Planes d’Hostoles és un poble rural ple de natura. Es pot excedir al poble a través de la via verda i parar a les Voltes a descansar una estona, fer un glop o menjar un dels nostres entrepans.

Història general:

Va pertànyer al castell d’Hostoles, propietat del comtat de Besalú i documentat des de l’any 1021.
Segles més tard, el castell tindria un gran paper a la guerra dels Remences, l’any 1462, revolta dels camperols capitanejats per Francesc de Verntallat que els va dirigir des d’aquest castell. El 1474 el rei Joan II, li va concedir el terme i la fortalesa a Verntallat amb el nom de vescomte d’Hostoles.

Llocs d’interès del poble

El Castell d’Hostoles:

Un dels llocs de més interès del poble seria el castell d’Hostoles, que situat estratègicament a l’alça del mont Pug de les  Forques, als afores del poble, per protegir-se de possibles atacs d’enemics sent construït entre el segle XII-XIII és un dels llocs del poble que recomanem personalment visitar ja sigui per la història darrere del castell, per les vistes o gaudir d’una caminada amb família o amics.

Bisbat de Girona
Les Planes d’Hostoles, Sant Cristòfo
Sant Feliu de Pallerols, la Torra, Castell d'Hostoles. Itinerario 24 Parque  Natural

Castell d’Hostoles,
Pug de les Forques